Lease & Fietsplan

Een (elektrische) fiets leasen of bestellen via je werkgever (werkkostenregeling)? We vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden.

Fiets leasen

Bij auto’s is het al jaren de normaalste zaak van de wereld, maar leasen kan met ingang van 2020 ook bij e-bikes,  en gewone fietsen. Voor een heel redelijke maand bedrag (afhankelijk van je inkomen) kun je de auto laten staan en rijd je voortaan op een splinternieuwe (elektrische) fiets naar je werk, zonder zorgen over onderhoud en verzekering. Je kunt zowel zakelijk als privé een fiets leasen.

Zakelijk leasen

Biedt je werkgever een leaseregeling aan? Dan kun je goedkoop gebruik maken van een e-bike of gewone fiets. In plaats van de aanschafprijs ga je maandelijks een vaste bijtelling betalen over de waarde van je fiets naar keuze. In 2020 is die vastgesteld op 7 procent. De hoogte van het bedrag dat je uiteindelijk moet betalen, is afhankelijk van je inkomen.

Houd er wel rekening mee dat je de reiskostenvergoeding kwijtraakt voor de dagen dat je met de leasefiets naar het werk komt.
Als werkgever een leasefiets aanbieden?
GO-Rijwielhandel, helpt je graag bij het opzetten van een leaseregeling voor je werknemers. We zijn landelijk partner van dieverse lease bedrijven.. Na het afsluiten van de leaseregeling kunnen de werknemers bij ons een mooie fiets uitzoeken.

Prive leasen

Uiteraard is het ook mogelijk om privé een fiets te leasen. Leasemaatschappijen bieden allerlei mogelijkheden en ook steeds meer fietsmerken bieden opties voor privé lease. Wij werken onder meer samen met volgende merken : Victoria, Cortina, Conway, Bimas, Van Holland, Avalon, Bikefun. Alpina ,
Een fiets van de zaak (werkkostenregeling)
Het oorspronkelijke Fietsplan bestaat niet meer, maar de werkkostenregeling (WKR) is een aantrekkelijk alternatief. Ook met deze regeling kun je via de werkgever een e-bike of gewone fiets bestellen en deze van je brutoloon terugbetalen.

Werkgevers mogen jaarlijks in totaal 1,2 procent van de totale brutoloonsom van het bedrijf besteden aan fietsen van de zaak, bedrijfsfitness, kerstpakketten en andere zaken.
Op zoek naar een mooie (elektrische) fiets van de zaak? Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden en kom langs bij GO- Rijwielhandel in Haarlem.